Savijača od šampinjona i bukovača

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Savijača od šampinjona i bukovača
U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču od šampinjona i bukovača.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Krumpir ogulimo, operemo i narežemo na kockice debljine 1cm, a luk i slaninu nasjeckamo. Šampinjone očistimo četkicom i narežemo listiće.
  2. Gljive prepržimo na naglo kako bismo zatvorili pore. Prepržene šampinjone i bukovače izvadimo sa strane da se ohlade.
  3. U tavu stavimo sjeckani luk i na kockice narezan krumpir i pržimo nekih 10 –tak minuta. Potom dodamo protisnute režnjeve češnjaka i origano.
  4. Ohlađene šampinjone procijedimo kroz sito da nam savijača ne bude premokra te dodamo u zdjelu s krumpirom. Zatim dodamo slaninu, svježe sjeckani peršin i po želji malo sušene rajčice. Sve sastojke zajedno promiješamo.
  5. U čistu zdjelicu napravimo tekućinu za premazati kore od pročišćenog maslaca i malo vode. Uzmemo dvije kore koje premažemo s mješavinom maslaca i vode s gornje strane. Tijesto nadijevamo s jedne strane po cijeloj dužini i sve zajedno sabijemo.
  6. Savijače slažemo dok ne potrošimo sve sastojke na dno vatrostalne posude koju smo prethodno namazali uljem. Sve savijače odozgo premažemo maslacem i vodom i tako pripremljene savijače stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C , 25 minuta.
  7. Gotove savijače narežemo i poslužimo te ukrasimo s malo svježeg zelenog peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: