Savijača od višanja

  • 50 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Savijača od višanja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču od višanja.

Ovaj fini domaći kolač - štrudla, kako ga od milja zovemo - dostojan je da bude desert i najprofinjenijim jelima. Višnje, aroma vanilije, šećer i cimet stopljene su u bogato i slasno punjenje kojem malo tko može odoljeti!

Savijača od višanja - U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču od višanja. - višnje, kore za savijače (tankih), cimet (u prahu), vanilin šećer, smeđi šećer, krušne mrvice, ulje, mlijeko, šećer u prahu, Višnje operemo i iskoštimo. U zasebnoj zdjeli višnje pomiješamo sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, smeđim šećerom i cimetom u prahu. ; Svitak kora raširimo na radnu površinu, a gornju premažemo mješavinom ulja i mlijeka, posipamo krušnim mrvicama i nadjenemo višnjama. ; Savijaču oblikujemo tako što višnje savijamo u dvije kore (kod debljih kora savijaču je dovoljno saviti u jednu koru). ; Savijače stavimo u namašćeni lim za pečenje, premažemo ostatkom mješavine ulja i mlijeka te stavljamo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 25-30 minuta. ; Gotovu savijaču izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi i posipamo šećerom u prahu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Višnje operemo i iskoštimo. U zasebnoj zdjeli višnje pomiješamo sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, smeđim šećerom i cimetom u prahu.
  2. Svitak kora raširimo na radnu površinu, a gornju premažemo mješavinom ulja i mlijeka, posipamo krušnim mrvicama i nadjenemo višnjama.
  3. Savijaču oblikujemo tako što višnje savijamo u dvije kore (kod debljih kora savijaču je dovoljno saviti u jednu koru).
  4. Savijače stavimo u namašćeni lim za pečenje, premažemo ostatkom mješavine ulja i mlijeka te stavljamo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 25-30 minuta.
  5. Gotovu savijaču izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi i posipamo šećerom u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 10
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: