Savijača s grožđem i svježim krem sirom

  • 90 min
  • 4-6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Savijača s grožđem i svježim krem sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču s grožđem i svježim krem sirom.

Vjerojatno ćemo se svi složiti da je ukusna savijača uvijek dobrodošla – u bilo koje doba dana i na bilo kojem mjestu, a kad je situacija već takva, uvijek je dobro imati neki novi as u rukavu. Upravo je to ovaj recept za savijaču s grožđem i sirom – pravo iznenađenje u pravom trenutku.

Savijača s grožđem i svježim krem sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču s grožđem i svježim krem sirom. - tijesto za savijače, grožðice, rum, grožđe, jabuke, kruška, limun, krem sir (svježeg), šećer, jaje, orasi (sjeckanih), cimet (u prahu), maslac (rastopljenog), ulje, šećer u prahu, Prije svega, u zdjelicu s grožđicama ulijemo rum i ostavimo ih da se namoče. ; Zatim, u zdjelu s krem sirom dodamo umućena jaja i izmješamo sastojke. Kada smo dobili jednoličnu kremu dodamo šećer, sjeckane orahe, cimet u prahu i sve zajedno malo izmješamo. ; Zatim naribamo malo limunove korice, dodamo oguljene i na kockice narezanu jabuku i krušku, grožđe i sve zajedno izmješamo. ; Kada dobijemo željeni nadjev možemo početi slagati savijaču. Gornji list tijesta premažemo mješavinom ulja i vode. ; Na prednji ili donji dio tijesta posipamo malo omekšalih i ocijeđenih grožđica. ; Zatim preko njih stavimo nadjev od sira i voća, te sve zajedno s 2 lista savijamo u savijaču. ; Savijače složimo u namašćenu vatrostalnu posudu i premažemo ih s još malo mješavine vode i ulja da tijesto ne bude suho, a preko svega premažemo rastopljeni maslac. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C 40-ak minuta. ; Gotovu savijaču izvadimo iz pećnice, ostavimo je da se malo ohladi, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega, u zdjelicu s grožđicama ulijemo rum i ostavimo ih da se namoče.
  2. Zatim, u zdjelu s krem sirom dodamo umućena jaja i izmješamo sastojke. Kada smo dobili jednoličnu kremu dodamo šećer, sjeckane orahe, cimet u prahu i sve zajedno malo izmješamo.
  3. Zatim naribamo malo limunove korice, dodamo oguljene i na kockice narezanu jabuku i krušku, grožđe i sve zajedno izmješamo.
  4. Kada dobijemo željeni nadjev možemo početi slagati savijaču. Gornji list tijesta premažemo mješavinom ulja i vode.
  5. Na prednji ili donji dio tijesta posipamo malo omekšalih i ocijeđenih grožđica.
  6. Zatim preko njih stavimo nadjev od sira i voća, te sve zajedno s 2 lista savijamo u savijaču.
  7. Savijače složimo u namašćenu vatrostalnu posudu i premažemo ih s još malo mješavine vode i ulja da tijesto ne bude suho, a preko svega premažemo rastopljeni maslac.
  8. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C 40-ak minuta.
  9. Gotovu savijaču izvadimo iz pećnice, ostavimo je da se malo ohladi, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: