Savijača s kruškama u crnom vinu

  • 90 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Savijača s kruškama u crnom vinu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču s kruškama u crnom vinu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kruške ogulimo i narežemo na kriške, a grožđice prelijemo rumom i ostavimo ih da se moče.
  2. Sada u vruću tavu iznad vatre stavimo šećer i bez miješanja pričekamo da se počne topiti, ali pazimo da se ne karamelizira. Zatim na šećer ulijemo suho crno vino, dodamo narezane kruške i dok se šećer topi, lagano miješamo kruške i kuhamo ih u vinu poprilici 2-3 min.
  3. Kada su kruške napola omekšale vadimo ih kratko na stranu, a u vino dodamo vanilin šećer, naribamo malo limunove korice, dodamo nekoliko nasjeckanih oraha, začinimo s malo cimeta, smanjimo vatru i pričekamo da umak zgusne.
  4. Kada je umak zgusnuo dodamo mu ocijeđene, prethodno namočene grožđice, vratimo mu prokuhane kruške i sastojke izmiješamo.
  5. Zatim tanko tijesto pokapamo vodom, premažemo s malo rastopljenog maslaca, nadjenemo pripremljenom smjesom od krušaka i zamotamo u savijaču.
  6. Ovako zamotanu savijaču stavimo na papir za pečenje, premažemo s još malo vode i rastopljenim maslacom i stavimo u peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
  7. Nakon 30-ak minuta, savijaču izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi, a zatim narežemo i poslužimo te za kraj posipamo s cimetom i šećerom u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: