- Almo Čatlak
- 90 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Savijača s kruškama u crnom vinu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču s kruškama u crnom vinu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- grožđice, 80 g
- rum, 40 ml
- šećer, 120 g
- kruška, 1.5 kg zrela
- crno vino, 100 ml
- vanilin šećer, 20 g
- limun, 1
- orasi, 50 g
- tijesto za savijače, 10 listova
- maslac, 100 g rastopljeni
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kruške ogulimo i narežemo na kriške, a grožđice prelijemo rumom i ostavimo ih da se moče.
- Sada u vruću tavu iznad vatre stavimo šećer i bez miješanja pričekamo da se počne topiti, ali pazimo da se ne karamelizira. Zatim na šećer ulijemo suho crno vino, dodamo narezane kruške i dok se šećer topi, lagano miješamo kruške i kuhamo ih u vinu poprilici 2-3 min.
- Kada su kruške napola omekšale vadimo ih kratko na stranu, a u vino dodamo vanilin šećer, naribamo malo limunove korice, dodamo nekoliko nasjeckanih oraha, začinimo s malo cimeta, smanjimo vatru i pričekamo da umak zgusne.
- Kada je umak zgusnuo dodamo mu ocijeđene, prethodno namočene grožđice, vratimo mu prokuhane kruške i sastojke izmiješamo.
- Zatim tanko tijesto pokapamo vodom, premažemo s malo rastopljenog maslaca, nadjenemo pripremljenom smjesom od krušaka i zamotamo u savijaču.
- Ovako zamotanu savijaču stavimo na papir za pečenje, premažemo s još malo vode i rastopljenim maslacom i stavimo u peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
- Nakon 30-ak minuta, savijaču izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi, a zatim narežemo i poslužimo te za kraj posipamo s cimetom i šećerom u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |