Savijača s kruškama

  • 70 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Savijača s kruškama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču s kruškama.

Savijača ili štrudla je tanko tijesto nadjeveno slatkim ili slanim nadjevom. Danas smo ju nadjenuli kruškama, bademima, suhim grožđicama, mrvljenim keksima i u pećnici ispekli do savršenstva.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Suhe grožđice prelijemo rakijom i ostavimo ih da se moče 15-ak minuta, a potom ih ocijedimo, kruške operemo, ogulimo i narežemo na kriške, kekse izdrobimo, sok od limuna iscijedimo, a bademe nasjeckamo.
  2. U ugrijanu tavu stavimo sjeckane bademe i pržimo ih bez masnoće 2-3 minute.
  3. Za to vrijeme narezane kruške stavimo u zdjelu, prelijemo ih sokom od limuna, dodamo ocijeđene grožđice, šećer i vanilin šećer, pržene bademe te dobro izmiješamo sastojke.
  4. Zatim na radnu površinu stavimo list za savijače, premažemo ga rastopljenim maslacem, prekrijemo ga drugim listom te i njega premažemo maslacem.
  5. Potom listove posipamo mrvljenim keksima, uz dulju stranu listova rasporedimo polovicu nadjeva od krušaka, sve zajedno savijemo u savijaču, krajeve savijemo prema unutra i premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje te postupak ponovimo s preostalim sastojcima.
  6. Tako pripremljene saviječe premažemo rastopljenim maslacem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 25-30 minuta.
  7. Gotove savijače izvadimo iz pećnice, narežemo ih, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.93
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: