Savijača sa svježim kupusom i kajmakom

  • 65 min
  • 4-6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Savijača sa svježim kupusom i kajmakom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču sa svježim kupusom i kajmakom.

Kajmak se dobija fermentacijom mliječne masti izdvojene tijekom kuhanja sirovog kravljeg mlijeka, a ova ukusna i hrskava savijača se dobija na način prikazan u pripadajućem videu. Pogledajte!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kupus narežemo na trakice, a luk nasjeckamo.
  2. Na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo na srednje jakoj vatri.
  3. Nakon 2-3 minute dodamo trakice kupusa, začinimo ih solju i paprom te sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri 12-13 minuta, povremeno miješajući.
  4. Zatim tavu maknemo s vatre i pričekamo da se kupus malo ohladi.
  5. Za to vrijeme kore složimo jednu preko druge, svaku premazujući uljem.
  6. Potom ¼ kupusa rasporedimo na jednu stranu kora, nadjenemo ga ¼ kajmaka i od po dvije nauljene kore savijamo savijače.
  7. Tako pripremljene savijače premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, prelijemo ih vrhnjem za kuhanje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35 minuta.
  8. Gotove savijače narežemo, rasporedimo ih na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:65minuta

Najnovije zanimljivosti: