Seitan s bijelim grahom

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Jednostavna priprema
  • Pogodno za Vegane
Seitan s bijelim grahom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti seitan s bijelim grahom.

Seitan se još popularno naziva i 'pšenično meso'. To je zapravo gluten koji se kuhan može pripremati na različite načine: pohanjem, prženjem, pirjanjem... Isprobajte ovu kombinaciju s grahom koja vas možda podsjeti na neko jelo koje ste jeli u kombinaciji s mesom, pa usporedite!

Seitan s bijelim grahom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti seitan s bijelim grahom. - seitan, grah (bijelog), shitake gljive, luk, bosiljak (suhi), maslinovo ulje, sol i papar, Grah očistimo, isperemo i stavimo u lonac s posoljenom vodom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri dok ne omekša. ; Shiitake gljive namočimo u zdjelicu s vodom i ostavimo ih 15-ak minuta da omekšaju. Zatim im uklonimo stručak, a klobuke narežemo na trakice. ; U tavu, na vruće maslinovo ulje, dodamo na trakice narezan luk i pržimo dok ne omekša. ; Zatim dodamo seitan narezan na kockice, shiitake gljive, poklopimo i pirjamo po prilici pet minuta. ; Potom dodamo kuhani bijeli grah, zajedno sa šalicom tekućine u kojoj je kuhan, začinimo solju, paprom i sušenim bosiljkom. ; Kuhamo poklopljeno, na laganoj vatri 30-ak minuta i poslužimo toplo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Grah očistimo, isperemo i stavimo u lonac s posoljenom vodom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri dok ne omekša.
  2. Shiitake gljive namočimo u zdjelicu s vodom i ostavimo ih 15-ak minuta da omekšaju. Zatim im uklonimo stručak, a klobuke narežemo na trakice.
  3. U tavu, na vruće maslinovo ulje, dodamo na trakice narezan luk i pržimo dok ne omekša.
  4. Zatim dodamo seitan narezan na kockice, shiitake gljive, poklopimo i pirjamo po prilici pet minuta.
  5. Potom dodamo kuhani bijeli grah, zajedno sa šalicom tekućine u kojoj je kuhan, začinimo solju, paprom i sušenim bosiljkom.
  6. Kuhamo poklopljeno, na laganoj vatri 30-ak minuta i poslužimo toplo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: