Sekeli gulaš

  • 60 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Sekeli gulaš
Saznajte kako pripremiti sekeli gulaš u našem video receptu.

Na početku svoje kuharice, grof Nikola Zrinski napisao je: "Sekeli gulaš su ruke i noge mojih soldata". Uistinu, ovo mađarsko jelo je vrlo hranjivo, a kiseli kupus poznati je izvor vitamina C. Pa ako je sekeli gulaš tako odgovorno hranio vojsku Nikole Zrinskog, onda sigurno zavrjeđuje da ga i vi pripremite za neki ručak ili večeru!

Sekeli gulaš - Saznajte kako pripremiti sekeli gulaš u našem video receptu. - svinjetina (od rebara), luk, temeljac mesne juhe, kiseli kupus, slatka mljevena paprika, lovorov list, klekove bobe, mileram, ulje, sol i papar, Meso izrežemo na male komadiće i kratko popržimo na vrućem ulju. ; Zatim dodamo sitno sjeckani luk, pa sve zajedno pirjamo na laganoj vatri. Začinimo solju, posipamo mljevenom crvenom paprikom, promiješamo i odmah dodamo kiseli kupus, lovorov list i klekove bobe. ; Sve zajedno lagano promiješamo i pirjamo uz povremeno podlijevanje mesnim temeljcem i vodom po potrebi. ; Kada je kupus omekšao dodamo kiselo vrhnje i ostavimo da još jednom provrije.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Meso izrežemo na male komadiće i kratko popržimo na vrućem ulju.
  2. Zatim dodamo sitno sjeckani luk, pa sve zajedno pirjamo na laganoj vatri. Začinimo solju, posipamo mljevenom crvenom paprikom, promiješamo i odmah dodamo kiseli kupus, lovorov list i klekove bobe.
  3. Sve zajedno lagano promiješamo i pirjamo uz povremeno podlijevanje mesnim temeljcem i vodom po potrebi.
  4. Kada je kupus omekšao dodamo kiselo vrhnje i ostavimo da još jednom provrije.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 14
Rating: 3.57
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: