Seljačka tava s lukom

  • 60 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Seljačka tava s lukom
Saznajte kako pripremiti seljačku tavu s lukom u našem video receptu.

Luk naš svagdašnji zdrav je za srce i krvožilni sustav. On smanjuje kolesterol i krvni tlak. Dok uživajte u ovom slasnom seljačkom jelu imajte to na umu pa ćete se osjećati manje zabrinuti zbog ogromnih količina mesa, jaja i putra koji ste uz njega konzumirali.

Seljačka tava s lukom - Saznajte kako pripremiti seljačku tavu s lukom u našem video receptu. - luk, mljeveno meso (miješanog), krumpir, rajčica, maslac, temeljac mesne juhe, jaje, ulje, sol i papar, Luk očistimo i narežemo na kolutiće. Krumpir ogulimo i narežemo na tanke ploške. Rajčice narežemo na osmine. ; U tavi na maslacu prepržimo mljeveno meso, začinimo solju i paprom te dodamo kolutiće luka i začine. ; Sve zajedno zalijemo jušnim temeljcem i kratko prokuhamo. U vatrostalnu posudu prebacimo pirjani luk i meso i po tome rahlo poslažemo ploške rajčica i krumpira. ; Povrh svega razbijemo jaja na oko i po želji još začinimo solju i paprom. ; Pečemo u pećnici na srednjoj razini, na 170°C, po potrebi 10 - 15 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Luk očistimo i narežemo na kolutiće. Krumpir ogulimo i narežemo na tanke ploške. Rajčice narežemo na osmine.
  2. U tavi na maslacu prepržimo mljeveno meso, začinimo solju i paprom te dodamo kolutiće luka i začine.
  3. Sve zajedno zalijemo jušnim temeljcem i kratko prokuhamo. U vatrostalnu posudu prebacimo pirjani luk i meso i po tome rahlo poslažemo ploške rajčica i krumpira.
  4. Povrh svega razbijemo jaja na oko i po želji još začinimo solju i paprom.
  5. Pečemo u pećnici na srednjoj razini, na 170°C, po potrebi 10 - 15 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 29
Rating: 4.41
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: