Seljački doručak s krumpirom i slaninom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Seljački doručak s krumpirom i slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti seljački doručak s krumpirom i slaninom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kuhani krumpir i luk ogulimo. Zatim luk narežemo na kolute, u tavu ulijemo malo ulja i na njemu popržimo narezani luk.
  2. Sada slaninu narežemo na tanke kriške, luk maknemo na jednu stranu tave, a slaninu dodamo na drugu polovicu i kratko je popržimo. Zatim luk i slaninu okrenemo na drugu stranu i pržimo dalje.
  3. Nakon 5-6 minuta slaninu i luk izvadimo na stranu, a u tavu dodamo kockicu maslaca.
  4. Odmah zatim preko maslaca dodamo na ploške narezan kuhani krumpir i kratko ga popečemo s obje strane.
  5. Kada smo krumpir prvi put okrenuli, u zdjelu razbijemo jaja, posolimo ih i umutimo.
  6. Zatim u jaja dodamo sjeckani peršin, izmiješamo i umućena jaja s peršinom ulijemo u tavu s krumpirima.
  7. Odmah zatim u tavu dodamo luk, koji rasporedimo između krumpira i preko svega još dodamo prženu slaninu. Sada smanjimo vatru i jaja pečemo do kraja bez okretanja.
  8. Nakon 3-4 minute jelo je gotovo. Vatru možemo ugasiti, seljački doručak poslužiti i po želji začiniti s još malo peršina i crvene paprike.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 54
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: