Seljački složenac

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Seljački složenac
Saznajte kako pripremiti seljački složenac u našem video receptu.

Kaže se da su najbolje stvari, jednostavne stvari. Okus ovog jela, koje se temelji na jednostavnim i običnim namirnicama svakako govori tomu u prilog. Pogledajte video i uvjerite se i sami.

Seljački složenac - Saznajte kako pripremiti seljački složenac u našem video receptu. - luk, slanina, kiseli kupus, batati, koraba, krem sir (svježeg), mileram, maslac, ulje, sol i papar, Prije svega batat ogulimo i narežemo na kockice, oguljenu korabu narežemo na ploške, a slaninu i luk nasjeckamo. ; U tavu, na ugrijano ulje, dodamo luk i slaninu, te pržimo 5-6 minuta. Prženi luk i slaninu premjestimo u zdjelu s kiselim kupusom i izmiješamo sastojke. ; Dno vatrostalne posude namastimo, po njemu složimo ploške korabe, prekrijemo mješavinom kiselog kupusa i slanine, zatim stavimo sloj ocijeđenih kockica batata i poravnamo. ; U zdjelu sa svježim krem sirom dodamo mileram, začinimo solju i paprom, promiješamo i dobivenu smjesu rasporedimo po kockicama batata. ; Preko svega stavimo nekoliko kockica maslaca i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 60-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega batat ogulimo i narežemo na kockice, oguljenu korabu narežemo na ploške, a slaninu i luk nasjeckamo.
  2. U tavu, na ugrijano ulje, dodamo luk i slaninu, te pržimo 5-6 minuta. Prženi luk i slaninu premjestimo u zdjelu s kiselim kupusom i izmiješamo sastojke.
  3. Dno vatrostalne posude namastimo, po njemu složimo ploške korabe, prekrijemo mješavinom kiselog kupusa i slanine, zatim stavimo sloj ocijeđenih kockica batata i poravnamo.
  4. U zdjelu sa svježim krem sirom dodamo mileram, začinimo solju i paprom, promiješamo i dobivenu smjesu rasporedimo po kockicama batata.
  5. Preko svega stavimo nekoliko kockica maslaca i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 60-ak minuta.
  6. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: