Semelknedli – knedli od žemlji

  • 75 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Semelknedli - knedli od žemlji
U našem video receptu saznajte kako pripremiti semelknedle - knedle od žemlji.

Ovaj recept za knedle od žemljica omogućit će vam da jednostavno napravite osnovnu verziju tog jela, te ga kasnije kombinirate sa umakom po želji.

Semelknedli - knedli od žemlji - U našem video receptu saznajte kako pripremiti semelknedle - knedle od žemlji. - žemlja ((starih dva dana)), jaje, mlijeko, maslac, ljutika, češnjak, peršin (sjeckani), muškatni oraščić, povrtna kocka, krušne mrvice, sol i papar, prilog (umak od gljiva), Žemlje narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i posolimo. ; U zasebnoj zdjeli razbijemo jaja, ulijemo mlijeko, promiješamo, prelijemo po kockicama žemlji, rukom izmiješamo sastojke, malo utisnemo i ostavimo pola sata da se moče. ; U tavi, na rastopljeni maslac, dodamo sjeckanu ljutiku, malo posolimo i na slaboj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i čim češnjak zamiriše, maknemo s vatre i prelijemo preko natopljenih žemlji.; Naribamo muškatni oraščić, dodamo malo papra, izmiješamo sastojke te rukama nježno umijesimo tijesto (ne gnječimo, a ukoliko se smjesa lijepi, umijesimo malo krušnih mrvica). Tako pripremljenu smjesu ostavimo 15-ak minuta da odstoji. ; Zatim vlažnim rukama oblikujemo knedle, uvaljamo ih u krušne mrvice i stavljamo u vreli povrtni temeljac, te kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Žemlje narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i posolimo.
  2. U zasebnoj zdjeli razbijemo jaja, ulijemo mlijeko, promiješamo, prelijemo po kockicama žemlji, rukom izmiješamo sastojke, malo utisnemo i ostavimo pola sata da se moče.
  3. U tavi, na rastopljeni maslac, dodamo sjeckanu ljutiku, malo posolimo i na slaboj vatri pržimo dok ne omekša.
  4. Zatim dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin i čim češnjak zamiriše, maknemo s vatre i prelijemo preko natopljenih žemlji.
  5. Naribamo muškatni oraščić, dodamo malo papra, izmiješamo sastojke te rukama nježno umijesimo tijesto (ne gnječimo, a ukoliko se smjesa lijepi, umijesimo malo krušnih mrvica). Tako pripremljenu smjesu ostavimo 15-ak minuta da odstoji.
  6. Zatim vlažnim rukama oblikujemo knedle, uvaljamo ih u krušne mrvice i stavljamo u vreli povrtni temeljac, te kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:75minuta

Najnovije zanimljivosti: