Sendvič s mljevenim mesom

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Sendvič s mljevenim mesom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti sendvič s mljevenim mesom.

Pripremiti mljeveno meso kao za mesnu „štrucu“, a onda od toga napraviti sendvič? Pogledajte video i biti će vam sve jasno.

Sendvič s mljevenim mesom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti sendvič s mljevenim mesom. - žemlja, mlijeko, luk, mljeveno meso ((miješano)), jaje, kečap, origano (sušenog), bosiljak (sušenog), zelena salata, kruh ((raženog ili kukuruznog)), sol i papar, Za početak žemlju narežemo na kockice, stavimo ih u zdjelu, posolimo, ulijemo mlijeko, utisnemo dlanom i ostavimo da odstoji 15-ak minuta. ; Zatim dodamo umućeno jaje, sjeckani luk, bosiljak, origano, popaprimo i dobro izmiješamo. Potom dodamo mljeveno meso i izradimo rukom u jednoličnu smjesu. ; Od dobivene smjese oblikujemo štruce debljine, po prilici, 7 centimetara i premjestimo na papir za pečenje, na limu za pečenje. Tako pripremljeno meso stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta. ; Pečeno meso ostavimo da se ohladi i narežemo na kriške debljine pola centimetra. ; Na krišku kruha stavimo list zelene salate, zatim nekoliko kolutova luka, potom kriške mesa, začinimo kečapom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Za početak žemlju narežemo na kockice, stavimo ih u zdjelu, posolimo, ulijemo mlijeko, utisnemo dlanom i ostavimo da odstoji 15-ak minuta.
  2. Zatim dodamo umućeno jaje, sjeckani luk, bosiljak, origano, popaprimo i dobro izmiješamo. Potom dodamo mljeveno meso i izradimo rukom u jednoličnu smjesu.
  3. Od dobivene smjese oblikujemo štruce debljine, po prilici, 7 centimetara i premjestimo na papir za pečenje, na limu za pečenje. Tako pripremljeno meso stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta.
  4. Pečeno meso ostavimo da se ohladi i narežemo na kriške debljine pola centimetra.
  5. Na krišku kruha stavimo list zelene salate, zatim nekoliko kolutova luka, potom kriške mesa, začinimo kečapom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.88
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: