Shiitake gljive s morskim kozicama

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Shiitake gljive s morskim kozicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti shiitake gljive s morskim kozicama.

Poznata gljiva shiitake porijeklom je iz istočne Azije i ima mnoštvo ljekovitih svojstava. Ojačava imunološki sistem, djeluje antikancerogeno i puna je vitamina D2. Osim toga, izvanredno je ukusna! Zar je stvarno potreban još koji razlog da probate ovo jelo?

Shiitake gljive s morskim kozicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti shiitake gljive s morskim kozicama. - shitake gljive, repovi morskih kozica, luk, limun, tost, jaje, sir ementaler, umak bešamel, maslac, Gljive očistimo, očetkamo i odvojimo im stapke. ; U tavi, rastopimo polovicu maslaca, dodamo gljive bez stapaka te ih pržimo na laganoj vatri, s obje strane, po prilici 2-3 minute. Zatim ih posolimo i premjestimo u, maslacem namašćenu, vatrostalnu posudu. ; Na preostalu masnoću dodamo sjeckane stapke, sjeckani luk, očišćene repove morskih kozica te pirjamo dok luk malo ne omekša. Zatim umiješamo limunov sok i maknemo sa vatre. ; Tost ispržimo i narežemo na sitne kockice. ; U zasebnu zdjelu odvojimo žutanjke od bjelanjaka, dodamo kockice tosta, začinimo solju i paprom, dodamo repove morskih kozica i izmiješamo. ; Dobivenu smjesu stavimo preko gljiva, prelijemo s malo bešamel umaka i posipamo ribanim sirom. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, pod gril, na 220°C, po prilici 5 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Gljive očistimo, očetkamo i odvojimo im stapke.
  2. U tavi, rastopimo polovicu maslaca, dodamo gljive bez stapaka te ih pržimo na laganoj vatri, s obje strane, po prilici 2-3 minute. Zatim ih posolimo i premjestimo u, maslacem namašćenu, vatrostalnu posudu.
  3. Na preostalu masnoću dodamo sjeckane stapke, sjeckani luk, očišćene repove morskih kozica te pirjamo dok luk malo ne omekša. Zatim umiješamo limunov sok i maknemo sa vatre.
  4. Tost ispržimo i narežemo na sitne kockice.
  5. U zasebnu zdjelu odvojimo žutanjke od bjelanjaka, dodamo kockice tosta, začinimo solju i paprom, dodamo repove morskih kozica i izmiješamo.
  6. Dobivenu smjesu stavimo preko gljiva, prelijemo s malo bešamel umaka i posipamo ribanim sirom.
  7. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, pod gril, na 220°C, po prilici 5 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: