Shiitake u foliji iz pećnice

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Shiitake u foliji iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti shiitake u foliji iz pećnice.

Krajnje zanimljiva tehnika pripreme jela s gljivama. Gljive nadjenuti, zatvoriti u alu foliju i u pećnicu. Zatim malo pričekati i poslužiti. Dobar tek!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Sok od limuna iscijedimo, češnjak narežemo na listiće, a gljivama odstranimo stapke.
  2. U zdjelu ulijemo polovicu soka od limuna i 150 ml maslinovog ulja, dodamo sjeckani peršin, krušne mrvice, naribani sir, kapare, listiće češnjaka, začinimo solju i paprom te dobro izmiješamo sastojke.
  3. Vatrostalnu posudu obložimo aluminijskom folijom, po dnu složimo gljive okrenute donjom stranom prema gore, nadjenemo ih pripremljenom mješavinom, prekrijemo drugim dijelom aluminijske folije i dobro zatvorimo, te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-25 minuta.
  4. Nadjevene gljive rasporedimo na tanjure, pokapamo s još malo umaka od pečenja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: