Sicilijanski kolač od krumpira

  • 130 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Sicilijanski kolač od krumpira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti sicilijanski kolač od krumpira.

Krumpir jedete pržen, pečen, kuhan, kao pire... zašto ne i u kolaču? Na Siciliji se nisu bojali krumpir upotrijebiti i na taj način i što su dobili? Nešto sjajno! Provjerite...

Sicilijanski kolač od krumpira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti sicilijanski kolač od krumpira. - krumpir, panceta, ovčji sir (tvrdog (provolone ili caciocavallo)), sir mozzarella, mlijeko, maslac, parmezan, češnjak, jaje, peršin (sjeckani), majčina dušica (mrvljena), krušne mrvice, sol i papar, Prije svega krumpir operemo i stavimo kuhati u lonac s hladnom vodom. ; Za to vrijeme pancetu očistimo od kože, narežemo na sitne kockice i prepržimo u tavi bez masnoće, a tvrdi ovčji sir i mozzarelu narežemo na kockice veličine ½ cm.; Nakon 40-ak minuta, odnosno kada je krumpir omekšao, ocijedimo ga, ogulimo i protisnemo. ; U lonac iznad vatre ulijemo mlijeko, dodamo maslac, a kada se rastopi ugasimo vatru, dodamo protisnuti krumpir, začinimo solju i paprom i izradimo pire. ; Zatim u pire dodamo kockice pancete i sira, naribani sir parmezan, umućena jaja, sjeckani peršin, protisnemo češnjak, te kuhačom sve zajedno dobro izmiješamo. ; Dobivenu smjesu premjestimo u papirom za pečenje obložen kalup za torte, ravnomjerno rasporedimo, te posipamo mrvljenom majčinom dušicom i krušnim mrvicama. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, po prilici 70 minuta. ; Gotov kolač prije vađenja ostavimo u kalupu da se malo ohladi. Možemo ga poslužiti topli ili hladni, kao prilog ili kao glavno jelo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega krumpir operemo i stavimo kuhati u lonac s hladnom vodom.
  2. Za to vrijeme pancetu očistimo od kože, narežemo na sitne kockice i prepržimo u tavi bez masnoće, a tvrdi ovčji sir i mozzarelu narežemo na kockice veličine ½ cm.
  3. Nakon 40-ak minuta, odnosno kada je krumpir omekšao, ocijedimo ga, ogulimo i protisnemo.
  4. U lonac iznad vatre ulijemo mlijeko, dodamo maslac, a kada se rastopi ugasimo vatru, dodamo protisnuti krumpir, začinimo solju i paprom i izradimo pire.
  5. Zatim u pire dodamo kockice pancete i sira, naribani sir parmezan, umućena jaja, sjeckani peršin, protisnemo češnjak, te kuhačom sve zajedno dobro izmiješamo.
  6. Dobivenu smjesu premjestimo u papirom za pečenje obložen kalup za torte, ravnomjerno rasporedimo, te posipamo mrvljenom majčinom dušicom i krušnim mrvicama.
  7. Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, po prilici 70 minuta.
  8. Gotov kolač prije vađenja ostavimo u kalupu da se malo ohladi. Možemo ga poslužiti topli ili hladni, kao prilog ili kao glavno jelo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:130minuta

Najnovije zanimljivosti: