Široki rezanci s dinjom i tikvicama

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Široki rezanci s dinjom i tikvicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s dinjom i tikvicama.

Da dinja paše uz pršut to već znate, međutim kako se snašla u finom umaku s tikvicama i vrhnjem za kuhanje, prelivenim preko domaćih rezanaca, vrijeme je da saznate.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Dinju očistimo, ogulimo i narežemo na kockice, luk nasjeckamo, a tikvice očistimo te i njih narežemo na kockice.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  3. Za to vrijeme u tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i tikvice, posolimo ih, promiješamo i pržimo dok ne omekšaju.
  4. Zatim tikvice posipamo kurkumom, promiješamo, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo kockice dinje, posolimo, ponovo promiješamo i kuhamo na laganoj vatri, dok umak malo ne zgusne.
  5. Kuhanu tjesteninu procijedimo, rasporedimo ju na tanjure, preko nje stavimo umak od dinja i tikvice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 46
Rating: 4.83
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: