Široki rezanci s pancetom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Široki rezanci s pancetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s pancetom.

Ljubiteljima tjestenine nikada nije dovoljno recepata za ukusne umake. Dalmatinska panceta nalikuje kontinentalnom "špeku", ali ne d'o Bog, da Dalmatincu kažete da su panceta i "špek" isto. Panceta se dobiva iz svinjske potrbušnice koja se soli i salamuri, hladno dimi i onda suši oko mjesec i pol dan, na buri s Velebita ili Biokova. Kada ju takvu začinite ružmarinom, ljutom papričicom, kapulom i mrkvom s pomama, dobit ćete ovaj fini nesvakidašnji umak za paštu.

Široki rezanci s pancetom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s pancetom. - široki rezanci, parmezan (ribanog), panceta, rajčice pelati, luk, mrkva, čili papričica (usitnjene), ružmarin, maslinovo ulje, Očišćenu mrkvu narežemo na kolutiće, luk sitno nasjeckamo pa zajedno pirjamo u većoj tavi na 3 žlice ulja. ; Dodamo pancetu narezanu na tanke kriške te i nju kratko popržimo. ; Zatim dodajemo rajčicu i pažljivo posolimo jer je panceta sama po sebi slana. Umak kuhamo na laganoj vatri dok malo ne reducira. ; Za to vrijeme rezance kuhamo u slanoj vodi s par kapi jestivog ulja. ; Kuhane rezance ocijedimo, prebacimo na umak od pancete i mrkve i sve zajedno dobro promiješamo. ; Serviramo na tanjure i posipamo parmezanom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Očišćenu mrkvu narežemo na kolutiće, luk sitno nasjeckamo pa zajedno pirjamo u većoj tavi na 3 žlice ulja.
  2. Dodamo pancetu narezanu na tanke kriške te i nju kratko popržimo.
  3. Zatim dodajemo rajčicu i pažljivo posolimo jer je panceta sama po sebi slana. Umak kuhamo na laganoj vatri dok malo ne reducira.
  4. Za to vrijeme rezance kuhamo u slanoj vodi s par kapi jestivog ulja.
  5. Kuhane rezance ocijedimo, prebacimo na umak od pancete i mrkve i sve zajedno dobro promiješamo.
  6. Serviramo na tanjure i posipamo parmezanom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.87
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: