Široki rezanci s vrganjima

  • 20 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Široki rezanci s vrganjima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s vrganjima.

Tko god da je izmislio tjesteninu, bili to Kinezi ili Talijani – svaka im čast! Zamislite samo kakav bi bio svijet bez tjestenine, što li bi se jelo u onim trenucima kad pod svaku cijenu želite pojesti nešto brzo, a ukusno kao što je npr. ovo naše današnje jelo?

Široki rezanci s vrganjima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s vrganjima. - široki rezanci, vrganji, maslac, slatko vrhnje, kurkuma, sol i papar, Široke rezance stavimo u dosta vrele posoljene vode i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine pola cm. ; U tavi rastopimo maslac, dodamo vrganje, te ih na laganoj vatri pržimo 3-4 minute. ; Zatim vrganje začinimo solju i paprom, ulijemo slatko vrhnje, kurkumu, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne. ; Potom u umak dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, sve zajedno promiješamo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Široke rezance stavimo u dosta vrele posoljene vode i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
  2. Vrganje očistimo, očetkamo i narežemo na ploške debljine pola cm.
  3. U tavi rastopimo maslac, dodamo vrganje, te ih na laganoj vatri pržimo 3-4 minute.
  4. Zatim vrganje začinimo solju i paprom, ulijemo slatko vrhnje, kurkumu, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne.
  5. Potom u umak dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, sve zajedno promiješamo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 27
Rating: 4.59
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:20minuta

Najnovije zanimljivosti: