Sjeckano meso na ciriški način

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Sjeckano meso na ciriški način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti sjeckano meso na ciriški način.

Kad jednom probate ovo jelo, uvjerit ćete se u to da stanovnici Zuricha uistinu znaju što je dobra hrana. Ova kombincija blagih okusa svidjet će se bilo kome koga dopadne sreća da sjedne za Vaš stol.

Sjeckano meso na ciriški način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti sjeckano meso na ciriški način. - teleći odrezak, šampinjoni, luk, maslac, bijelo vino, slatko vrhnje, limun, peršin (sjeckanog), sol i papar, Teleće odreske narežemo na trakice, te začinimo solju i paprom. U tavi ugrijemo maslac, dodamo pripremljeno meso i kratko popržimo sa svih strana.; Zatim meso izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, malo posolimo i pržimo dok ne omekša. ; Potom u tavu dodamo očišćene i narezane šampinjone (veće šampinjone prerežemo na četvrtine, a manje na polovine) ulijemo bijelo vino, poklopimo i sve zajedno pirjamo 3-4 minute. ; Za to vrijeme od slatkog vrhnja za šlag istučemo polu čvrsti šlag. ; Sada u tavu vratimo prženo meso, dodamo sok polovice limuna, tučeni šlag, sjeckani peršin, po potrebi začinimo solju i paprom, te poslužimo s ciriškim Röstiem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Teleće odreske narežemo na trakice, te začinimo solju i paprom. U tavi ugrijemo maslac, dodamo pripremljeno meso i kratko popržimo sa svih strana.
  2. Zatim meso izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, malo posolimo i pržimo dok ne omekša.
  3. Potom u tavu dodamo očišćene i narezane šampinjone (veće šampinjone prerežemo na četvrtine, a manje na polovine) ulijemo bijelo vino, poklopimo i sve zajedno pirjamo 3-4 minute.
  4. Za to vrijeme od slatkog vrhnja za šlag istučemo polu čvrsti šlag.
  5. Sada u tavu vratimo prženo meso, dodamo sok polovice limuna, tučeni šlag, sjeckani peršin, po potrebi začinimo solju i paprom, te poslužimo s ciriškim Röstiem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 27
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: