Škampi na buzaru

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Škampi na buzaru
Saznajte kako pripremiti škampe na buzaru u našem video receptu.

Eh, škampi. Pravi morski dragulj, poslastica, delikatesa. Možda ne baš tako cijenjeni kao jastog, ali itekako ukusni; mnogima čak i ukusniji, jer njihovo meso nema toliko slatkast okus. Ovako lagana buzara najbolje će otkriti sve njihove skrivene arome. I nemojte, kao što je to često slučaj, pojesti samo repić: u glavi škampa nema ništa štetno ili gadljivo, a baš ona sadrži najviše sočnih sokova!

Škampi na buzaru - Saznajte kako pripremiti škampe na buzaru u našem video receptu. - škampi, maslinovo ulje, rajčica, češnjak, peršin, krušne mrvice, bijelo vino, sol, bijeli papar, Prije svega rajčicama u križ zarežemo kožu i nakratko ih uronimo u vrelu vodu. Izvadimo ih i ogulimo. ; Zatim rajčice narežemo na kockice, a češnje češnjaka sitno nasjeckamo. ; U loncu na 1-1,5 dl toplog maslinovog ulja dodamo škampe i kratko ih popržimo. ; Zatim u lonac dodajemo sjeckani češnjak, rajčicu, polovinu sjeckanog peršina, bijeli papar, morsku sol i krušne mrvice, dobro promiješamo i pustimo da se sastojci prožmu. ; Sve zajedno podlijemo bijelim vinom, poklopimo i ostavimo da na laganoj vatri kuha 10-15 minuta. ; Škampe poslužimo još vruće i posipamo svježe sjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega rajčicama u križ zarežemo kožu i nakratko ih uronimo u vrelu vodu. Izvadimo ih i ogulimo.
  2. Zatim rajčice narežemo na kockice, a češnje češnjaka sitno nasjeckamo.
  3. U loncu na 1-1,5 dl toplog maslinovog ulja dodamo škampe i kratko ih popržimo.
  4. Zatim u lonac dodajemo sjeckani češnjak, rajčicu, polovinu sjeckanog peršina, bijeli papar, morsku sol i krušne mrvice, dobro promiješamo i pustimo da se sastojci prožmu.
  5. Sve zajedno podlijemo bijelim vinom, poklopimo i ostavimo da na laganoj vatri kuha 10-15 minuta.
  6. Škampe poslužimo još vruće i posipamo svježe sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Rating: 3.33
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: