Školjkice od lisnatog tijesta s nadjevom od sira i kupusa

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Školjkice od lisnatog tijesta s nadjevom od sira i kupusa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti školjkice od lisnatog tijesta s nadjevom od sira i kupusa.

Da kupus ne ide samo u salatu ili kao prilog mesnim jelima, dokaz je i ova slastica. Pogledajte kako smo spojili krem sir, šećer i kupus u ukusnu cjelinu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Orahe sameljemo, kupus očistimo i narežemo ga na rezance.
  2. U tavu, na zagrijani maslac, dodamo narezan kupus, polovicu šećera i pirjamo povremeno miješajući, dok kupus ne omekša. Nakon 8-10 minuta kupus maknemo s vatre i ostavimo da se malo ohladi.
  3. Za to vrijeme lisnato tijesto razvaljamo na debljinu dva, tri milimetra i okruglim rezačem izrežemo krugove tijesta.
  4. U ohlađeni kupus dodamo svježi kravlji sir, jaje, preostali šećer, mljevene orahe, ulijemo vrhnje za kuhanje i dobro izmiješamo sastojke.
  5. Dobivenom smjesom nadijenemo krugove tijesta, rubove premažemo vodom, preklopimo ih i malo utisnemo spojeve.
  6. Tako pripremljene školjkice premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, premažemo umućenim žumanjkom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 8-10 minuta.
  7. Školjkice su gotove i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 40
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: