Slane tortice od šampinjona i sira

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Slane tortice od šampinjona i sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slane tortice od šampinjona i sira.

Maštovito jelo koje možete pripremiti tijekom cijele godine i za sve prilike. Male košarice od tijesta nadjevene pirjanim gljivama i naribanim sirom, pa zapečene u pećnici dobar su razlog da pogledate o čemu se tu radi.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šampinjone očistimo i narežemo na listiće, slaninu na trakice, luk nasjeckamo, češnjak protisnemo, a jaja razbijemo u zdjelu.
  2. U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo, luk, slaninu i češnjak, posolimo, promiješamo te pržimo dok luk malo ne omekša.
  3. Zatim ulijemo bijelo vino, dodamo narezane šampinjone, posolimo ih, promiješamo i pirjamo povremeno miješajući.
  4. Nakon tri-četiri minute pirjanja dodamo maslac, mažuran, muškatni oraščić, bijeli papar, promiješamo i tavu maknemo s vatre.
  5. Od svježeg prhkog tijesta, okruglim oblikom, izrežemo krugove i premjestimo ih u kalupe za muffine. U zdjelu s jajima ulijemo vrhnje za kuhanje i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  6. Zatim dodamo naribani sir, promiješamo i mješavinu ulijemo u tavu s gljivama te sve zajedno dobro izmiješamo.
  7. Tijesta u kalupima prvo vilicom izbodemo po dnu, zatim rasporedimo nadjev do ruba tijesta i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta.
  8. Gotove tortice izvadimo iz kalupa i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: