Slani kolač od krumpira i sira

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Slani kolač od krumpira i sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od krumpira i sira.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Ovčji sir, mozzarellu i slaninu narežemo na kockice.
  2. Pancetu stavimo u tavu iznad vatre i kratku ju pržimo. Nakon poprilici dvije minute, poprženu pancetu vadimo na stranu, a masnoću koju je ispustila ostavljamo u posudi.
  3. Zatim na masnoću dodamo maslac i ulijemo mlijeko. Pričekamo da se maslac rastopi, a onda preko maslaca i mlijeka protisnemo oguljeni kuhani krumpir. Zatim smanjimo vatru i sastojke izmiješamo kako bi dobili pire.
  4. Sada u pire vratimo poprženu slaninu i sve zajedno začinimo talijanskom mješavinom začina. Odmah zatim dodamo sjeckani peršin, protisnemo očišćene režnjeve češnjaka, promiješamo sastojke, ugasimo vatru i ostavimo pire da se malo ohladi.
  5. Kada se pire ohladio, u njega umiješamo cijela jaja. Kada smo dobili jednoličnu smjesu dodamo kockice ovčjeg sira, mozzarelle i na kraju svježe naribani parmezan.
  6. Dobivenu smjesu sada stavljamo u kalup za torte, obložen papirom za pečenje. Zatim sastojke ravnomjerno raspodjelimo i još jednom začinimo talijanskom mješavinom začina.
  7. Sada površinu prekrijemo tankim slojem krušnih mrvica i sve zajedno stavljamo peći u pećnicu zagrijanu na 190 stupnjeva.
  8. Nakon poprilici sat vremena kolač je gotov. Izvadimo ga iz pećnice i ostavimo da se malo ohladi. Zatim ga režemo poput torte i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 10
Rating: 3.6
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: