Slani kolač od sira i krumpira

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Slani kolač od sira i krumpira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od sira i krumpira.

Nisu kolači samo slatki, ne. U Zagorju to znaju. Unesite malo svježine u svoj jelovnik i poslužite kolač usred ručka pa neka se ukućani čude! Ali kad zagrizu ovu slanu poslasticu od sira i pokojeg krumpira, neće se više buniti na promjene u redoslijedu već će svi u jedan glas tražiti još.

Slani kolač od sira i krumpira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač od sira i krumpira. - krumpir, dimljeni sir (punomasnog), goveđa juha iz kocke, slanina (dimljene), kiselo vrhnje, slatko vrhnje, sol i papar, Prije svega skuhamo mesni temeljac od mesne kocke i ostavimo da se hladi. ; Krumpire ogulimo, operemo i narežemo na ploške debljine pola centimetara. ; Narezan krumpir stavimo u lonac s ohlađenim mesnim temeljcem, stavimo iznad vatre i kada zavrije kuhamo po prilici pet minuta, te ocijedimo. ; Okrugli kalup za pečenje obložimo slaninom tako da krajevi slanine vise preko ruba. ; Zatim u kalup, preko slanine, naizmjence slažemo kuhane ploške krumpira i naribani dimljeni punomasni sir. ; Zadnji red završimo krumpirom, začinimo solju i paprom i prelijemo mješavinom kiselog i slatkog vrhnja. ; Sve zajedno prekrijemo krajevima slanine i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 190°C, 30-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega skuhamo mesni temeljac od mesne kocke i ostavimo da se hladi.
  2. Krumpire ogulimo, operemo i narežemo na ploške debljine pola centimetara.
  3. Narezan krumpir stavimo u lonac s ohlađenim mesnim temeljcem, stavimo iznad vatre i kada zavrije kuhamo po prilici pet minuta, te ocijedimo.
  4. Okrugli kalup za pečenje obložimo slaninom tako da krajevi slanine vise preko ruba.
  5. Zatim u kalup, preko slanine, naizmjence slažemo kuhane ploške krumpira i naribani dimljeni punomasni sir.
  6. Zadnji red završimo krumpirom, začinimo solju i paprom i prelijemo mješavinom kiselog i slatkog vrhnja.
  7. Sve zajedno prekrijemo krajevima slanine i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 190°C, 30-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 21
Rating: 4.9
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: