Slani kolač od srdela sa sirom i limunom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Slani kolač od srdela sa sirom i limunom
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Srdele očistimo i filetiramo, limun narežemo na tanke kolutove. U sjekač stavimo očišćene srdele te ih usitnimo.
  2. Sjeckane srdele premjestimo u veću posudu, dodamo naribani tvrdi sir, cijele slane srdele, jedno cijelo jaje, protisnuti češnjak, krušne mrvice i svježe sjeckani peršin. Kuhačom izradimo u jednoličnu smjesu i po želji malo popaprimo i posolimo.
  3. Na dno vatrostalne posude stavimo malo maslinovog ulja, po dnu rasporedimo pripremljenu smjesu i ravnomjerno rasporedimo. Odozgo dodamo još malo malinovog ulja i prekrijemo sve zajedno kolutovima narezanog limuna.
  4. Pripremljene sastojke stavimo u pećnicu zagrijanu na 180°C, 35 minuta. Ohlađeni kolač poslužimo na tanjure u prepečeni kruh.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: