- Almo Čatlak
- 75 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Slani kolač s tunom i dimljenim punomasnim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani kolač s tunom i dimljenim punomasnim sirom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tuna, 220 g (iz konzerve)
- mlijeko, 250 ml
- dimljeni sir, 125 g (punomasni)
- namjensko brašno, 70 g (za kolače)
- luk, 2 glavice
- jaja, 3
- maslac, 30 ml (rastopljeni)
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu razbijemo jaja, preko jaja ulijemo mlijeko, posolimo i sastojke izradimo pjenjačom. Kad smo dobili jednoličnu mješavinu, polagano dodajemo brašno stalno miješajući. U zdjelu dodamo ocijeđenu tunu iz konzerve, malo krušnih mrvica i malo rastopljenog maslaca.
- Dno vatrostalnog kalupa premažemo s malo maslaca i posipamo s malo krušnih mrvica.
- Očišćeni luk narežemo na tanke trakice, što tanje i stavimo u zdjelu s jajima i mlijekom. Preko svega naribamo punomasni dimljeni sir. Sastojke začinimo svježe mljevenim paprom i potom preselimo u vatrostalnu posudu.
- Pripremljeno jelo stavimo u pećnicu na 170°C, 1 sat.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:75minuta |