Slani kolačići od lisnatog tijesta i mljevenog mesa

  • 80 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Slani kolačići od lisnatog tijesta i mljevenog mesa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slane kolačiće od lisnatog tijesta i mljevenog mesa.

Lisnato tijesto je vrsta tijesta od brašna, maslaca i vode, koje valjanjem i preklapanjem sadrži oko 700 unutarnjih listova, a u ovom jelu sadrži još razno povrće i mljeveno meso.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na pobrašnjenoj dasci razvaljamo lisnato tijesto na debljinu 0,5 cm, narežemo ga na kvadrate veličine koja odgovara veličini prikladnih vatrostalnih zdjelica, izbodemo ih vilicom, premjestimo u vatrostalne zdjelice i stavimo u hladnjak.
  2. Za to vrijeme luk, porilluk i mrkvu očistimo, operemo i nasjeckamo, a mini rajčice prepolovimo.
  3. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, poriluk i mrkvu, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri 5-6 minuta.
  4. Zatim dodamo mljeveno meso i sve zajedno pržimo dalje, miješajući i vilicom usitnjavajući meso da postane zrnasto.
  5. Nakon 15-ak minuta povrće i meso začinimo solju i paprom, promiješamo i maknemo s vatre.
  6. Dobiveni nadjev rasporedimo u zdjelice s lisnatim tijestom, na svaki nadjev stavimo po dvije polovice mini rajčica i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20 minuta.
  7. Potom kolačiće posipamo sjeckanim peršinom i naribanim sirom te nastavimo peći još 10 minuta.
  8. Pečene kolačiće izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohlade, izvadimo ih iz zdjelica, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Rating: 3.29
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: