Slatka i slana savijača od sira

  • 120 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Slatka i slana savijača od sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatku i slanu savijaču od sira.

Ovo jelo pripremili smo u dvije verzije, a vi odlučite koja vam je draža. Slana kao predjelo ili slatka za desert? A možda da spremite obje verzije odjednom? Bez brige, sve će se pojesti.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U posudu stavimo brašno, jedno jaje, malo soli, ulje, postepeno dodajemo mlaku vodu te sve zajedno izmiješamo (radimo vučeno tijesto).
  2. Kada smo tijesto izradili, oblikujemo ga u kuglu, položimo na suhi tanjur i pouljimo da se ne uhvati korica dok miruje (otprilike 45 minuta).
  3. U dvije posude iste veličine stavljamo isti omjer svježeg kravljeg sira, kiselog vrhnja i jaja (po dva u svaku posudu).
  4. Za slatki nadjev dodajemo grožđice, malo ruma i šećer, a za slani nadjev samo sol.
  5. Promiješamo smjese da budu jednolične, odnosno da se u njima ne vide komadići sira. Kada se tijesto odmori, spremno je za razvlačenje.
  6. Stolnjak pobrašnimo i na njega položimo tijesto. Lagano ga razvlačimo od sredine prema van, tako da dobijemo što tanje tijesto. Razvučeno tijesto lagano poprskamo uljem.
  7. Na jednu polovicu stavljamo slatki nadjev, a na drugu polovicu slani. Kada se nadjev rasporedi, zamatamo savijaču pomoću stolnjaka.
  8. Posudu za pečenje premažemo uljem i u nju položimo savijaču koju prije pečenja obavezno premažemo kiselim vrhnjem.
  9. Stavimo peći na srednju razinu, na 180 ºC, 35 minuta.
  10. Uz ove fine savijače, idealno bi bilo servirati crveno vino porto.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: