Slatka peciva s grožđicama i šafranom

  • 190 min
  • 6-8 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatka peciva s grožđicama i šafranom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U čistu zdjelicu natrgamo svježi kvasac za kolače, dodamo žličicu šećera, prelijemo mlakim mlijekom, sve zajedno izmiješamo pjenjačom i dobivenu pjenicu ostavimo na toplom da se digne.
  2. Za to vrijeme maslac stavimo u posudu iznad vatre i pričekamo da se rastopi. Kada se maslac rastopio, ugasimo vatru, dodamo šafran, promiješamo sastojke, a zatim dodamo i šećer. Odmah zatim dodamo i polovicu grožđica i ulijemo mlijeko.
  3. Sada u jednu čistu zdjelicu umutimo jedno cijelo jaje.
  4. Zatim mokru smjesu od maslaca ulijemo u zdjelu s prosijanim brašnom i izmiješamo. Sada u brašno i maslac dodamo i umućeno jaje, sve zajedno posolimo i lagano još malo izmiješamo.
  5. Zatim smjesu prelijemo dignutom pjenicom, ponovno izmiješamo sastojke i tijesto nastavimo klofati kuhačom poprilici pet minuta, odnosno dok se u tijestu ne počnu stvarati mjehurići. Ovako pripremljeno tijesto pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo na toplom da se diže sat do sat i pol vremena.
  6. Nakon proteklog vremena, dignuto tijesto izvadimo na čistu radnu površinu, iz njega istisnemo zrak, a površinu lagano pobrašnimo. Zatim od tijesta izvaljamo površinu debljine poprilici 1-1.5 cm.
  7. Sada iz razvaljanog tijesta izrezujemo razne oblike, slažemo ih na papir za pečenje, pokrijemo krpom i ostavimo da se dižu još 30-ak minuta.
  8. Dignuto tijesto sada premažemo umućenim jajetom, posipamo s grožđicama i sve zajedno stavljamo u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
  9. Nakon desetak minuta, naša peciva su gotova i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:190minuta

Najnovije zanimljivosti: