Slatka pita s rezancima

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Slatka pita s rezancima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatku pitu s rezancima.

Vrsta tijesta od brašna, vode i maslaca, koje postupkom valjanja i preklapanja sadrži preko 700 unutarnjih listova i to je baza ove neobične, ali ukusne pite s rezancima,slatkom kremom od jaja i rumom aromatiziranim voćem.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Na pobrašnjenoj dasci, lisnato tijesto izvaljamo na debljinu 5 mm., izrežemo okrugao oblik veličine kalupa za pite, premjestimo ga u kalup za pite i izbodemo vilicom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20 minuta.
  2. U zdjelicu stavimo sušene grožđice, dodamo kandiranu narančinu koru, prelijemo rumom i ostavimo da se namaču, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
  3. Za to vrijeme u posudu odvojimo žumanjke, dodamo šećer i ručnim mikserom izradimo kremu. Zatim dodamo omekšali maslac i ručnim mikserom izradimo smjesu.
  4. Potom ulijemo mlijeko i miksamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu i na kraju umiješamo listiće badema.
  5. Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo je u smjesu od jaja, dodamo namočene grožđice i narančinu koru te dobro izmiješamo sastojke.
  6. Dobivenu mješavinu rasporedimo po pečenom tijestu i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 15-ak minuta.
  7. Slatku pitu premjestimo na podlogu za torte, posipamo ju šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: