Slatki blagdanski kruh s đumbirom

  • 130 min
  • 6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Slatki blagdanski kruh s đumbirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatki blagdanski kruh s đumbirom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pjenicu napravimo tako što u manju zdjelicu zdrobimo svježi kvasac za kolače, dodamo žličicu šećera, ulijemo mlaku vodu i pjenjačom izmiješamo sastojke. Pjenicu zatim stavimo na stranu na toplo da se diže.
  2. Za to vrijeme, u čistu zdjelu stavimo prosijano brašno, dodamo preostali šećer, malo soli, đumbir u prahu, rastopljeni maslac i med od bagrema. Odmah zatim dodamo i cijela jaja, ulijemo mlijeko i sastojke izradimo u jednoličnu smjesu.
  3. Nakon 2-3 minute miksanja u zdjelu dodamo pjenicu i još jednom sve zajedno izmiješamo.
  4. Sada dobiveno tijesto ulijemo u kalup koji smo obložili papirom za pečenje, pokrijemo tanjurom i ostavimo da se diže poprilici sat vremena.
  5. Kada se tijesto diglo stavimo ga u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Nakon 35 minuta, kolač premažemo mješavinom šećera u prahu i mlijeka i nastavimo ga peći još 5 minuta.
  6. Nakon 40-ak minuta, slatki kruh s đumbirom je gotov. Sada ga ostavimo da se ohladi, a prije posluživanja po želji posipamo s malo šećera u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 48
Rating: 4.79
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:130minuta

Najnovije zanimljivosti: