- Almo Čatlak
- 130 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Slatki blagdanski kruh s đumbirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatki blagdanski kruh s đumbirom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svježi kvasac, 40 g za kolače
- šećer, 1 žličica
- đumbir, 1 žličica
- jaja, 3 komada
- mlijeko, 180 ml mlako
- med, 120 g od bagrema
- maslac, 120 g rastopljeni
- sol, 1/2 žličice
- oštro brašno, 500 g
- šećer, 25 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pjenicu napravimo tako što u manju zdjelicu zdrobimo svježi kvasac za kolače, dodamo žličicu šećera, ulijemo mlaku vodu i pjenjačom izmiješamo sastojke. Pjenicu zatim stavimo na stranu na toplo da se diže.
- Za to vrijeme, u čistu zdjelu stavimo prosijano brašno, dodamo preostali šećer, malo soli, đumbir u prahu, rastopljeni maslac i med od bagrema. Odmah zatim dodamo i cijela jaja, ulijemo mlijeko i sastojke izradimo u jednoličnu smjesu.
- Nakon 2-3 minute miksanja u zdjelu dodamo pjenicu i još jednom sve zajedno izmiješamo.
- Sada dobiveno tijesto ulijemo u kalup koji smo obložili papirom za pečenje, pokrijemo tanjurom i ostavimo da se diže poprilici sat vremena.
- Kada se tijesto diglo stavimo ga u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Nakon 35 minuta, kolač premažemo mješavinom šećera u prahu i mlijeka i nastavimo ga peći još 5 minuta.
- Nakon 40-ak minuta, slatki kruh s đumbirom je gotov. Sada ga ostavimo da se ohladi, a prije posluživanja po želji posipamo s malo šećera u prahu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:130minuta |