Slatki desert s bobičastim voćem

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Slatki desert s bobičastim voćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatki desert s bobičastim voćem.

Zaista maštovita slastica od malih palačinkica, fine kreme i bobičastog voća. Pogledajte kako se priprema i ugodno iznenadite svoje najdraže.

Slatki desert s bobičastim voćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatki desert s bobičastim voćem. - borovnice, kupine, ribiz, maline, mileram, jogurt, biskvit keksi (hrskavih), brašno (polubijelog), med (od bagrema), jaje, šećer, prašak za pecivo, ulje, Prije svega bobičasto voće očistimo i operemo, a jaja umutimo. Zatim sve voće stavimo u zdjelu i nježno izmiješamo. ; U zasebnu zdjelicu stavimo mileram, ulijemo med, dobro izmiješamo, te obje zdjelice stavimo u hladnjak da se sastojci ohlade. ; Za to vrijeme u sjekač stavimo biskvit kekse i sameljemo ih. ; U zdjelu s jogurtom dodamo umućena jaja, šećer, brašno (brašno dodajemo postupno i uz stalno miješanje kako se ne bi stvorile grudice), prašak za pecivo, i sve zajedno izmiješamo u polurijetku smjesu, te ostavimo da odstoji jednu do dvije minute. ; U tavu, na dvije žlice zagrijanog ulja, stavljamo žlice smjese i pečemo ih poput malih palačinki. Nakon jedne do dvije minute okrenemo ih, i pečemo još toliko. ; Gotove kolačiće izvadimo iz tave i stavimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, a za to vrijeme izvadimo kremu od milerama i bobičasto voće iz hladnjaka. ; Potom na tanjur stavimo kolačić, prekrijemo ga rashlađenom kremom, posipamo mljevenim keksima, ponovo stavimo malo kreme, nadjenemo miješanim bobičastim voćem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega bobičasto voće očistimo i operemo, a jaja umutimo. Zatim sve voće stavimo u zdjelu i nježno izmiješamo.
  2. U zasebnu zdjelicu stavimo mileram, ulijemo med, dobro izmiješamo, te obje zdjelice stavimo u hladnjak da se sastojci ohlade.
  3. Za to vrijeme u sjekač stavimo biskvit kekse i sameljemo ih.
  4. U zdjelu s jogurtom dodamo umućena jaja, šećer, brašno (brašno dodajemo postupno i uz stalno miješanje kako se ne bi stvorile grudice), prašak za pecivo, i sve zajedno izmiješamo u polurijetku smjesu, te ostavimo da odstoji jednu do dvije minute.
  5. U tavu, na dvije žlice zagrijanog ulja, stavljamo žlice smjese i pečemo ih poput malih palačinki. Nakon jedne do dvije minute okrenemo ih, i pečemo još toliko.
  6. Gotove kolačiće izvadimo iz tave i stavimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće, a za to vrijeme izvadimo kremu od milerama i bobičasto voće iz hladnjaka.
  7. Potom na tanjur stavimo kolačić, prekrijemo ga rashlađenom kremom, posipamo mljevenim keksima, ponovo stavimo malo kreme, nadjenemo miješanim bobičastim voćem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.95
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: