Slatki kruh s brusnicama

  • 150 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Slatki kruh s brusnicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatki kruh s brusnicama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Za početak pripremimo sastojke za pjenicu. U zdjelicu zdrobimo kvasac za kolače, dodamo malo šećera, prelijemo mlakim mlijekom i malo izmiješamo da se rastopi i sve zajedno stavimo na stranu da se pjenica digne.
  2. Nakon dvadesetak minuta kada se pjenica digla, u visoku posudu dodamo žumanjke.
  3. Sada u zdjelu sa žumanjcima dodamo dignutu pjenicu, šećer i pjenjačom izmiješamo sastojke. Zatim u zdjelu dodamo još polovicu omekšalog maslaca i malo po malo dodajemo glatko brašno i sve zajedno promiješamo.
  4. Tijesto zatim isklofamo kao kada klofamo buhtle i nakon desetak minuta klofanja u tijesto dodamo sušene brusnice i umiješamo ih u tijesto. Pripremljeno tijesto sada ćemo staviti u kalupe.
  5. Prije toga, kalupe premažemo maslacem po stijenkama i malo po dnu. Na dno svakog kalupa stavimo papir na pečenje, koji smo izrezali na dimenziju veličine dna i sada tijesto rasporedimo popola u oba kalupa.
  6. Tijesto sada prekrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo na toplom da se diže.
  7. Nakon dvadesetak minuta, kada se tijesto diglo sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
  8. Nakon 50-ak minuta, slatki kruh s brusnicama je gotov. Sada ga još toplog, odnosno vrućeg izvadimo iz kalupa, skinemo papir za pečenje i stavimo na rešetku da se potpuno ohladi.
  9. Kruh je gotov i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.91
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:150minuta

Najnovije zanimljivosti: