Slatki vijenac s cimetom

  • 840 min
  • 6-8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Slatki vijenac s cimetom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatki vijenac s cimetom.

Konzumacija pola žličice cimeta u prahu dnevno, uvelike smanjuje razinu šećera u krvi kod dijabetičara, stoga pripremite ovaj kolač, jer osim što je jako fin, još je i zdrav.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Koricu limuna naribamo i dodamo 4 žumanjka i jedno cijelo jaje, ulijemo jogurt, dodamo omekšali maslac, šećer, prstohvat soli i pjenjačom izmiješamo sastojke. Zatim dodamo 2 žlice brašna i miješamo dalje.
  2. Kada u smjesi nestanu grudice dodamo suhi kvasac i postupno dodajemo preostalo brašno i stalno miksajući ručnim mikserom izradimo jednolično tijesto.
  3. Nakon 10-ak minuta miksanja tjesto izvadimo na radnu površinu, oblikujemo ga u kuglu, stavimo u nauljenu zdjelu, prekrijemo tanjurem i ostavimo da se diže 2 sata, a za to vrijeme u zdjelici pomiješamo smeđi šećer, cimet u prahu i vanilin šećer, rastopimo maslac i umutimo jaje.
  4. Dignutom tijestu prstima istisnemo zrak, stavimo ga na nepobrašnjenu radnu površinu i premjesimo. Potom tijesto razvaljamo na površinu 50x30 cm i debljinu 5 mm.
  5. Razvaljano tijesto premažemo rastopljenim maslacem, osim dio širine 5 cm na daljoj široj strani.
  6. Zatim umućenim jajetom premažemo nenamašćeni dio tijesta, a namašćeni dio posipamo mješavinom smeđeg šećera, cimeta i vanilin šećera.
  7. Potom tijesto oprezno savijemo poput savijače, oblikujemo u vijenac i spojeve premažemo umućenim jajetom, premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom, pazeći da ostane mjesta kad se tijesto digne i stavimo u hladnjak da se diže 10 sati.
  8. Vijenac izvadimo iz hladnjaka i škarama zarežemo po vrhu i stavimo u pećnicu zagrijanu na 50°C, da se diže. Nakon 30 minuta temperaturu povećamo na 175°C i pečemo 30 minuta.
  9. Gotov kolač izvadimo iz pećnice, premažemo ga mješavinom marmelade i malo vode i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 44
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:840minuta

Najnovije zanimljivosti: