Slatki zalogajčići od badema u čokoladi

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Pogodno za Vegane
Slatki zalogajčići od badema u čokoladi
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatke zalogajčiće od badema u čokoladi.

Ime čokolada potječe od majanske riječi Xocóatl ili chocolatl (xoco što znači gorko i atl voda) iz vremena kada se čokolada pila kao napitak. No čokolada se neće piti u ovom receptu, već će obložiti slatko punjenje od badema i šećera i uljepšati nam dan!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavicu stavimo šećer u prahu, ulijemo 30 ml vode i sastojke kuhamo na srednje jakoj vatri, bez miješanja.
  2. Nakon 7-8 minuta kuhanja, kad se sirup počne zgušnjavati, dodamo štapiće badema i dobro ih pomiješamo sa sirupom.
  3. Zatim, pomoću dvije žlice, od smjese sirupa i badema oblikujemo male „hrpice“, stavljamo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i pričekamo 30-ak minuta da se dobro osuše i stvrdnu.
  4. Za to vrijeme obje čokolade rastopimo u posudi iznad pare.
  5. Potom stvrdnute „hrpice“ od badema i šećera uvaljamo u rastopljenu čokoladu, stavljamo ih na rešetku da se ocijede, ohlade i osuše te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.91
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: