Slatko-kiseli pileći bataci

  • 110 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Slatko-kiseli pileći bataci
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatko-kisele pileće batke.

Istočnjačke su se kuhinje, a posebice kineska, u svijetu proslavile različitim slatko-kiselim kombinacijama pa smo Vam odlučili približiti svjetske trendove. Zanimljiv će spoj umaka i začina svakako „podignuti“ blagi okus piletine.

Slatko-kiseli pileći bataci - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatko-kisele pileće batke. - pileći batak, balzamički ocat, senf, med (s okusom limuna), slatka mljevena paprika, mljevena ljuta paprika, đumbir (mljevenog), sol i papar, Prije svega napravimo umak za marinadu tako što u zdjelu ulijemo balzamički ocat, dodamo senf, med, mljeveni đumbir, slatku i ljutu mljevenu crvenu papriku, te izmiješamo sastojke. ; Zatim u zdjelu dodamo pileće batke, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo rukom. Potom zdjelu poklopimo i ostavimo meso da se marinira po prilici jedan sat. ; Marinirane batke složimo na rešetku iz pećnice i malo pričekamo da se višak marinade ocijedi. Zatim rešetku s mesom stavimo u pećnicu zagrijanu na 250°C, na srednju razinu pod gril. ; Nakon 15-ak minuta, kada su bataci dobili boju okrenemo ih, pečemo još 15-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega napravimo umak za marinadu tako što u zdjelu ulijemo balzamički ocat, dodamo senf, med, mljeveni đumbir, slatku i ljutu mljevenu crvenu papriku, te izmiješamo sastojke.
  2. Zatim u zdjelu dodamo pileće batke, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo rukom. Potom zdjelu poklopimo i ostavimo meso da se marinira po prilici jedan sat.
  3. Marinirane batke složimo na rešetku iz pećnice i malo pričekamo da se višak marinade ocijedi. Zatim rešetku s mesom stavimo u pećnicu zagrijanu na 250°C, na srednju razinu pod gril.
  4. Nakon 15-ak minuta, kada su bataci dobili boju okrenemo ih, pečemo još 15-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:110minuta

Najnovije zanimljivosti: