Slatko-slana pizza sa smokvama i sirom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa

Pizza ne mora nužno uvijek biti slana. Postoji bezbroj recepata koji uključuju i neke slatke namirnice, a mi smo ovoga puta odlučili napraviti pizzu u kojoj prevladava slatkoća.

Slatko-slana pizza sa smokvama i sirom
Slatko-slana pizza sa smokvama i sirom
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti slatko-slanu pizzu sa smokvama i sirom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U veliku posudu stavimo brašno, kvasac i sol te promiješamo.
  2. Postepeno dodajemo vodu dok ne dobijemo smjesu za pizzu.
  3. Zatim smjesu dobro izradimo rukama, poprilici desetak minuta te stavimo u posudu, pokrijemo i ostavimo na toplom da se tijesto digne.
  4. Nakon poprilici pola sata, tijesto izvadimo na radnu površinu te izvaljamo kako bi istisnuli zrak.
  5. Zatim tijesto premjestimo u lim obložen papirom za pečenje.
  6. Na tijesto redom slažemo sir, timijan, smokve te polijemo maslinovim uljem.
  7. Ovako pripremljenu pizzu stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, na 10-15 minuta.
  8. Nakon proteklog vremena, pizzu izvadimo iz pećnice, prelijemo medom te poslužimo.
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: