Složenac na pari s jajima, slaninom, palentom i suhim rajčicama

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Složenac na pari s jajima, slaninom, palentom i suhim rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac na pari s jajima, slaninom, palentom i suhim rajčicama.

Palenta, žganci ili pura, jelo je od ukuhanog kukuruznog brašna, a naziv palenta potječe od latinskog naziva za ječmenu kašu, a s njom, slaninom, sušenim rajčicama, graškom i jajima pripremili smo zaista neobičan, cjelovit i ukusan obrok. U slast!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Slaninu narežemo na ploške, sušenu rajčicu nasjeckamo, a palentu pripremimo po uputama na pakiranju.
  2. Zatim prikladne zdjelice premažemo maslacem, na dno svake stavimo po žlicu palente, malo sjeckanih sušenih rajčica, razbijemo jedno cijelo jaje, ulijemo malo vrhnja za kuhanje, posolimo i prekrijemo komadom alu folije kako tijekom kuhanja kondenzirana para ne bi kapala po jajima.
  3. Tako pripremljene zdjelice premjestimo u posudu iznad pare, poklopimo posudu i kuhamo 10-15 minuta, ovisno kakvu tvrdoću jaja želimo.
  4. Za to vrijeme u tavu, na dvije žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo ploške slanine i pržimo ih s obje strane.
  5. Zatim na masnoću od prženja dodamo grašak, tavu maknemo s vatre i ostavimo da se grašak dobro ugrije.
  6. Zdjelice sa složencem izvadimo iz posude, skinemo alu foliju, preko jaja rasporedimo prženu slaninu i grašak, začinimo mljevenim paprom, posipamo naribanim pecorinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 4.84
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: