Složenac od divlje integralne riže

  • 70 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Složenac od divlje integralne riže
U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od divlje integralne riže.

Venere je prirodno crna riža, punog zrna, vrlo bogata mineralima: željezo, cink selen, kalcij i magnezij. Kuhanjem zadržava boju i karakterističan miris sandalovine i iznimno je bogata antioksidansima. Venere riža je porijeklom iz Kine. Poznata kao "Carska riža", zabranjena za puk, jedino su je vladari smjeli konzumirati, zbog svojih hranjivih i afrodizijačkih svojstava. A kako smo je ukomponirali u ovo jelo, možete pogledati u priloženom videu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šampinjone očistimo i narežemo na četvrtine, luk nasjeckamo, sir naribamo, a češnjak protisnemo.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo rižu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane šampinjone i pržimo ih sa svih strana do zlatno-žute boje.
  3. Za to vrijeme u zdjelu stavimo svježi sir, dodamo kiselo vrhnje, senf, razbijemo jaja, posolimo i dobro izmiješamo sastojke.
  4. Zatim na šampinjone dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, promiješamo i pržimo dalje.
  5. Nakon 2-3 minute pržene šampinjone i luk, maknemo s vatre, a kuhanu rižu ocijedimo.
  6. Potom rižu premjestimo u zdjelu s mješavinom sira, vrhnja i jaja, dodamo šampinjone i luk, posolimo i dobro izmiješamo sastojke.
  7. Dobivenu mješavinu rasporedimo u namašćenu vatrostalnu posudu, posipamo s 2/3 naribanog sira i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 40-ak minuta.
  8. Gotovo jelo izvadimo iz pećnice, posipamo ga preostalim naribanim sirom i sjeckanim peršinom te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 45
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: