Složenac od tune s tjesteninom

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Složenac od tune s tjesteninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od tune s tjesteninom.

Brz i jednostavan, a opet zaista ukusan obrok s „mirisom“ Mediterana. Tjestenina pomiješana s tunom i svježim rajčicama se trude da ovo jelo pretvore u remek djelo. I uspijeva im.

Složenac od tune s tjesteninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac od tune s tjesteninom. - tjestenina (penne), tuna iz konzerve, jaje, rajčica, sir gouda, vlasac, maslinovo ulje, sol i papar, Za početak tjesteninu stavimo u vrelu i posoljenu vodu, te kuhamo po prilici 5 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu s umućenim jajima dodamo ocijeđenu tunu, začinimo solju i paprom, usitnimo vilicom i dobro promiješamo. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u zdjelu, dodamo mješavinu tune i jaja, te dobro izmiješamo. ; Po nauljenom dnu vatrostalne posude složimo red rajčica narezanih na ploške, zatim mješavinu tjestenine i tune, potom ponovo ploške rajčice, pa mješavinu tjestenine i tune, posipamo sjeckanim vlascem i prekrijemo kriškama sira. ; Tako pripremljen složenac stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 220°C, 20-ak minuta. ; Složenac je gotov i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Za početak tjesteninu stavimo u vrelu i posoljenu vodu, te kuhamo po prilici 5 minuta.
  2. Za to vrijeme u zdjelu s umućenim jajima dodamo ocijeđenu tunu, začinimo solju i paprom, usitnimo vilicom i dobro promiješamo.
  3. Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u zdjelu, dodamo mješavinu tune i jaja, te dobro izmiješamo.
  4. Po nauljenom dnu vatrostalne posude složimo red rajčica narezanih na ploške, zatim mješavinu tjestenine i tune, potom ponovo ploške rajčice, pa mješavinu tjestenine i tune, posipamo sjeckanim vlascem i prekrijemo kriškama sira.
  5. Tako pripremljen složenac stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 220°C, 20-ak minuta.
  6. Složenac je gotov i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: