Složenac s mljevenim mesom

  • 80 min
  • 6 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Složenac s mljevenim mesom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac s mljevenim mesom.

Složenci nam ispune usta s više okusa istovremeno, a ujedno su glavo jelo i prilog. Krumpir, meso i rajčica zapečeni u pećnici, a ipak sočni, pravi su užitak za sladokusce. Pogledajte kako mi to radimo i sami se uvjerite.

Složenac s mljevenim mesom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti složenac s mljevenim mesom. - žemlja, jaje, mljevena crvena paprika, luk, mediteranske trave, krumpir (kuhanih), mljeveno meso (miješanog), rajčica, mesni temeljac, peršin (sjeckanog), sol i papar, Žemlju narežemo na kockice, stavimo u zdjelu, posolimo, prelijemo s malo vode, utisnemo dlanom i ostavimo da se moči. ; Zatim dodamo umućena jaja, sjeckani luk, mljevenu crvenu papriku, mješavinu mediteranskih začina i dobro promiješamo sastojke. ; Potom dodamo mljeveno meso, začinimo solju i paprom, te dobro izradimo rukom. ; Krumpir ogulimo, a rajčicu očistimo i oboje narežemo na ploške. ; Na dno vatrostalne posude složimo red krumpira, preko njega rasporedimo mesnu smjesu, prekrijemo slojem rajčica, prelijemo mesnom juhom, posipamo sjeskanim peršinom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 50-ak minuta. ; Složenac je gotov i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Žemlju narežemo na kockice, stavimo u zdjelu, posolimo, prelijemo s malo vode, utisnemo dlanom i ostavimo da se moči.
  2. Zatim dodamo umućena jaja, sjeckani luk, mljevenu crvenu papriku, mješavinu mediteranskih začina i dobro promiješamo sastojke.
  3. Potom dodamo mljeveno meso, začinimo solju i paprom, te dobro izradimo rukom.
  4. Krumpir ogulimo, a rajčicu očistimo i oboje narežemo na ploške.
  5. Na dno vatrostalne posude složimo red krumpira, preko njega rasporedimo mesnu smjesu, prekrijemo slojem rajčica, prelijemo mesnom juhom, posipamo sjeskanim peršinom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 50-ak minuta.
  6. Složenac je gotov i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:80minuta

Najnovije zanimljivosti: