Sočni kolač od svježeg kravljeg sira i višanja

  • 50 min
  • 8 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Sočni kolač od svježeg kravljeg sira i višanja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti sočni kolač od svježeg kravljeg sira i višanja.

Ukusan, izdašan, jednostavan, prefin... su samo neki od izraza kojima bi mogli opisati ovaj divan kolač. Ali da ne duljimo, pogledajte video i uvjerite se sami.

Sočni kolač od svježeg kravljeg sira i višanja - U našem video receptu saznajte kako pripremiti sočni kolač od svježeg kravljeg sira i višanja. - svježi kravlji sir, višnje (smrznutih), prhko tijesto, jaje, šećer, vanilin šećer, limun, Prhko tijesto s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pite. Tijesto oblikujemo po kalupu, a višak papira odrežemo. ; U zdjelu sa svježim kravljim sirom dodamo umućena jaja, šećer, vanilin šećer, naribanu limunovu koricu i izradimo jednoličnu smjesu. ; Zatim dodamo 2/3 višanja i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedimo po tijestu, ukrasimo preostalim višnjama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30-40 minuta. ; Gotov kolač ostavimo da se ohladi i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prhko tijesto s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pite. Tijesto oblikujemo po kalupu, a višak papira odrežemo.
  2. U zdjelu sa svježim kravljim sirom dodamo umućena jaja, šećer, vanilin šećer, naribanu limunovu koricu i izradimo jednoličnu smjesu.
  3. Zatim dodamo 2/3 višanja i dobro izmiješamo sastojke.
  4. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedimo po tijestu, ukrasimo preostalim višnjama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30-40 minuta.
  5. Gotov kolač ostavimo da se ohladi i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 32
Rating: 4.56
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: