Sorbeto od jagoda

  • 15 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Sorbeto od jagoda
Saznajte kako pripremiti sorbeto od jagoda u našem video receptu.

Ova fina ledena slastica često se servira između jela, kako bi pročistila nepce i otvorila tek. Zbog alkohola kojeg sadrži, temperatura sleđivanja je snižena, pa sorbeto ima kremastu teksturu i intenzivan okus. Vjeruje se da sorbeto potječe iz Italije, odakle se polako širio na ostatak Europe, tako da ste ga još u 17. stoljeću mogli naručiti u Pariškim kafićima. Da ste bili živi. A vjerojatno niste.

Sorbeto od jagoda - Saznajte kako pripremiti sorbeto od jagoda u našem video receptu. - jagode, sladoled (od limuna), votka, limun (naribana korica), Jagode operemo, očistimo i narežemo na ploškice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme). ; U zdjelu dodamo jagode i pasiramo ih štapnim mikserom. ; Zatim dodajemo sladoled od limuna, votku i sve zajedno još jednom brzo i dobro izmiksamo ručnim mikserom. ; Ledenu smjesu prebacimo u prikladne čaše, ukrasimo limunovom koricom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Jagode operemo, očistimo i narežemo na ploškice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme).
  2. U zdjelu dodamo jagode i pasiramo ih štapnim mikserom.
  3. Zatim dodajemo sladoled od limuna, votku i sve zajedno još jednom brzo i dobro izmiksamo ručnim mikserom.
  4. Ledenu smjesu prebacimo u prikladne čaše, ukrasimo limunovom koricom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 22
Rating: 4.86
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:15minuta

Najnovije zanimljivosti: