Špageti s peštom od šparoga

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Špageti s peštom od šparoga
U našem video receptu saznajte kako pripremiti špagete s peštom od šparoga.

Sastojci asparagin, vanilin i spargaurin koji se nalaze u šparogama ubrzavaju oporavak nakon bolesti, dobro djeluju na rad jetre i žuči, i imaju i diuretičko djelovanje te potiču čišćenje organizma, a budući da smo probali šparoge na viša načina, vrijeme je da ih pripremimo i doista neobičan način poput ovoga – pešt od šparoga!

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Koru limuna naribamo i sok iscijedimo, a češnjak grubo narežemo.
  2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo šparoge i kuhamo ih na srednje jakoj vatri 2-3 minute, a potom ih ocijedimo i ohladimo pod mlazom hladne vode, a u tavu bez masnoće stavimo pinjole i pržimo ih do zlatno-smeđe boje, povremeno miješajući 2-3 minute.
  3. U zasebni lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo špagete i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
  4. Za to vrijeme kuhanim šparogama odrežemo donji tvrdi dio, srednji dio narežemo na komade veličine 3-4 cm, a vrhove sačuvamo.
  5. Zatim narezani srednji dio šparoga stavimo u posudu sjekača, dodamo naribani parmezan, češnjak, 2/3 prženih pinjola, ulijemo cca. 60 ml maslinovog ulja i sastojke izradimo u pešt.
  6. U neprijanjajuću tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo pešt, naribanu koricu limuna, ulijemo limunov sok i promiješamo.
  7. Potom ocijedimo kuhane špagete, premjestimo ih u tavu s peštom, dodamo rukolu i sve zajedno dobro izmiješamo.
  8. Jelo rasporedimo na tanjure, ukrasimo vrhovima šparoga, posipamo preostalim pinjolama i naribanim parmezanom te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 49
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: