Šparoge u pašteticama od lisnatog tijesta

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Šparoge u pašteticama od lisnatog tijesta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šparoge u pašteticama od lisnatog tijesta.

Ovako pripremljene šparoge vrlo su ukusno povrtno jelo pogodno za vegetarijance. Uz njega gotovo da vam i ne treba prilog - sočni nadjev i hrskava korica samo čekaju da ih zagrizete.

Šparoge u pašteticama od lisnatog tijesta - U našem video receptu saznajte kako pripremiti šparoge u pašteticama od lisnatog tijesta. - šparoge (bijelih), šparoge (zelenih), mrkva, grašak, luk, maslac, bijelo vino, peršin, vrhnje za kuhanje, sol i papar, lisnato tijesto, Šparoge operemo, očistimo i stavimo kuhati u vruću vodu koju smo začinili sa 2 žličice soli i 1 žličicom šećera. ; Ovisno o debljini šparoga, bijele kuhamo otprilike 15 minuta, a zelene oko 10 minuta. ; U tavi, na maslacu pirjamo luk da opusti. Dodamo otopljenu mrkvicu, grašak i pirjamo još 2-3 minute. ; U posebnoj zdjelici izmiješamo brašno i bijelo vino (pazimo da ne ostanu grudice) i prelijemo preko pirjanog povrća. ; Dodamo vrhnje za kuhanje, šparoge i lagano miješamo dok se sve dobro ugrije. ; Umakom od šparoga punimo tople paštetice i sve zajedno posipamo svježim kosanim peršinom (ako imamo već gotove, možemo ih ugrijati u pećnici).; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Šparoge operemo, očistimo i stavimo kuhati u vruću vodu koju smo začinili sa 2 žličice soli i 1 žličicom šećera.
  2. Ovisno o debljini šparoga, bijele kuhamo otprilike 15 minuta, a zelene oko 10 minuta.
  3. U tavi, na maslacu pirjamo luk da opusti. Dodamo otopljenu mrkvicu, grašak i pirjamo još 2-3 minute.
  4. U posebnoj zdjelici izmiješamo brašno i bijelo vino (pazimo da ne ostanu grudice) i prelijemo preko pirjanog povrća.
  5. Dodamo vrhnje za kuhanje, šparoge i lagano miješamo dok se sve dobro ugrije.
  6. Umakom od šparoga punimo tople paštetice i sve zajedno posipamo svježim kosanim peršinom (ako imamo već gotove, možemo ih ugrijati u pećnici).
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: