Špecle s povrćem i mesnim sirom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Špecle s povrćem i mesnim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti špecle s povrćem i mesnim sirom.

Što reći o ovom jelu osim da je ukusno. Ali ako se sjetite izreke da „slika vrijedi više od tisuću riječi“ trebate pogledati video i vidjeti kako se priprema.

Špecle s povrćem i mesnim sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti špecle s povrćem i mesnim sirom. - oštro brašno, jaje, maslac, mesni sir, grašak (smrznutog), svježa crvena paprika, povrtni temeljac, topivi sir (mekani), luk, sol i papar, U zdjelu s umućenim jajima postupno dodajemo brašno, uz stalno miješanje pjenjačom. ; Kada dobijemo rijetko tijesto bez grudica iz kojeg izbijaju mjehurići možemo raditi špecle. ; Dasku za rezanje namočimo u vodi, na namočeni dio premjestimo malo tijesta i nožem odvajamo tanke komadiće tijesta, te ih guramo u vrelu i posoljenu vodu. ; Tako dobivene špecle kuhamo dok ne isplivaju na površinu vode, ocijedimo ih i stavimo na stranu. ; Zatim u tavu na ugrijani maslac dodamo mesni sir narezan na prutiće i kratko popržimo sa svih strana. ; Potom dodamo svježu papriku narezanu na trakice, grašak, ulijemo povrtnu juhu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; U tavu dodamo špecle, promiješamo i maknemo s vatre. Jelo posipamo naribanim sirom, prekrijemo s nekoliko prženih kolutova luka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu s umućenim jajima postupno dodajemo brašno, uz stalno miješanje pjenjačom.
  2. Kada dobijemo rijetko tijesto bez grudica iz kojeg izbijaju mjehurići možemo raditi špecle.
  3. Dasku za rezanje namočimo u vodi, na namočeni dio premjestimo malo tijesta i nožem odvajamo tanke komadiće tijesta, te ih guramo u vrelu i posoljenu vodu.
  4. Tako dobivene špecle kuhamo dok ne isplivaju na površinu vode, ocijedimo ih i stavimo na stranu.
  5. Zatim u tavu na ugrijani maslac dodamo mesni sir narezan na prutiće i kratko popržimo sa svih strana.
  6. Potom dodamo svježu papriku narezanu na trakice, grašak, ulijemo povrtnu juhu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
  7. U tavu dodamo špecle, promiješamo i maknemo s vatre. Jelo posipamo naribanim sirom, prekrijemo s nekoliko prženih kolutova luka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: