Špecli sa sirom

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Špecli sa sirom
Saznajte kako pripremiti špecle sa sirom u našem video receptu.

Ako vas zanima što je Arnold Schwarzenegger jeo kad je bio mali, pripravite špecle sa sirom. Od ovog njemačko-austrijskog jela neće vam nabujati muskulatura, niti ćete postati guverner, ali bar ćete se fino najesti. Špecli su inače odličan prilog mesnim jelima te ih poslužujemo umjesto krumpira ili valjušaka.

Špecli sa sirom - Saznajte kako pripremiti špecle sa sirom u našem video receptu. - sir ementaler, oštro brašno, luk, maslac, jaje, sol, voda, Za tijesto nam je potrebno brašno, isto toliko jaja ( omjer 1:1 ), sol i voda. ; Tijesto miješamo dok ne nestanu grudice, po potrebi dodajemo brašno ali pazimo da tijesto ostane rijetko. ; Umiješano tijesto možemo stavljati u kipuću vodu tako da ga nožem režemo sa daske ili pomoću, za to predviđene naprave. ; Špecli se kuhaju 2-3 min. dok ne isplivaju. Ocijedimo ih i odložimo u suhu posudu. ; Narezani luk stavljamo u tavu sa zagrijanim maslacem te ga posolimo da prije povene i paprimo. ; U tavu stavljamo špecle i na kraju dodajemo sir narezan na prutiće. ; Promiješamo da se sir otopi i dodamo vlasac. Jelo je spremno za serviranje.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Za tijesto nam je potrebno brašno, isto toliko jaja ( omjer 1:1 ), sol i voda.
  2. Tijesto miješamo dok ne nestanu grudice, po potrebi dodajemo brašno ali pazimo da tijesto ostane rijetko.
  3. Umiješano tijesto možemo stavljati u kipuću vodu tako da ga nožem režemo sa daske ili pomoću, za to predviđene naprave.
  4. Špecli se kuhaju 2-3 min. dok ne isplivaju. Ocijedimo ih i odložimo u suhu posudu.
  5. Narezani luk stavljamo u tavu sa zagrijanim maslacem te ga posolimo da prije povene i paprimo.
  6. U tavu stavljamo špecle i na kraju dodajemo sir narezan na prutiće.
  7. Promiješamo da se sir otopi i dodamo vlasac. Jelo je spremno za serviranje.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 32
Rating: 4.47
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: