Špinat knedli

  • 75 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Špinat knedli
Saznajte kako pripremiti špinat knedle u našem video receptu.

Špinat knedle su jedna od varijacija klasičnog recepta za knedle od žemljica. Atraktivne su zelene boje, a okus špinata je u njima sasvim dovoljno izražen. Idealni su prilog raznim jelima od divljači, no uz ovako fini umak od rajčice, čine jedno fino i izdašno glavno jelo.

Špinat knedli - Saznajte kako pripremiti špinat knedle u našem video receptu. - žemlja ((starih dva dana)), špinat (smrznutog), jaje, mlijeko, maslac, ljutika (ili luka), češnjak, parmezan, povrtna kocka, krušne mrvice, sol i papar, prilog (umak od rajčice), Smrznuti špinat izvadimo iz pakiranja i ostavimo u cjedilu, na sobnoj temperaturi, da omekša. ; Žemlje narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i posolimo. ; U zasebnoj zdjeli razbijemo jaja, dodamo mlijeko, promiješamo, prelijemo po kockicama žemlji, rukom izmiješamo sastojke, malo utisnemo i ostavimo pola sata da se moče. ; U tavi, na rastopljeni maslac, dodamo sjeckanu ljutiku, malo posolimo i pržimo na slaboj vatri dok ne omekša. Zatim dodamo protisnuti češnjak, ocijeđeni i omekšali špinat, malo popaprimo, pirjamo 3-4 minute, maknemo s vatre i ostavimo da se malo ohladi. ; Ohlađeni špinat premjestimo na namočene žemlje, izmiješamo sastojke, te rukama, nježno umijesimo tijesto (ne gnječimo, a ukoliko se smjesa lijepi, umijesimo malo krušnih mrvica). Tako pripremljenu smjesu ostavimo 15-ak minuta da odstoji. ; Zatim vlažnim rukama oblikujemo knedle, stavljamo ih u vreli povrtni temeljac i kuhamo na laganoj vatri, 15-ak minuta. ; Gotove knedle ocijedimo, složimo u zdjelu za posluživanje i posipamo grubo naribanim parmezanom. ; Špinat knedle možemo poslužiti uz umak od rajčice ili samo preliti vrelim maslacem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Smrznuti špinat izvadimo iz pakiranja i ostavimo u cjedilu, na sobnoj temperaturi, da omekša.
  2. Žemlje narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i posolimo.
  3. U zasebnoj zdjeli razbijemo jaja, dodamo mlijeko, promiješamo, prelijemo po kockicama žemlji, rukom izmiješamo sastojke, malo utisnemo i ostavimo pola sata da se moče.
  4. U tavi, na rastopljeni maslac, dodamo sjeckanu ljutiku, malo posolimo i pržimo na slaboj vatri dok ne omekša. Zatim dodamo protisnuti češnjak, ocijeđeni i omekšali špinat, malo popaprimo, pirjamo 3-4 minute, maknemo s vatre i ostavimo da se malo ohladi.
  5. Ohlađeni špinat premjestimo na namočene žemlje, izmiješamo sastojke, te rukama, nježno umijesimo tijesto (ne gnječimo, a ukoliko se smjesa lijepi, umijesimo malo krušnih mrvica). Tako pripremljenu smjesu ostavimo 15-ak minuta da odstoji.
  6. Zatim vlažnim rukama oblikujemo knedle, stavljamo ih u vreli povrtni temeljac i kuhamo na laganoj vatri, 15-ak minuta.
  7. Gotove knedle ocijedimo, složimo u zdjelu za posluživanje i posipamo grubo naribanim parmezanom.
  8. Špinat knedle možemo poslužiti uz umak od rajčice ili samo preliti vrelim maslacem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 3.63
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:75minuta

Najnovije zanimljivosti: