Srca od medenjaka

  • 50 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Srca od medenjaka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti srca od medenjaka.

Slatka mala srca od medenjaka, pa još umočena u rastopljenu bijelu čokoladu i posipana posebnim začinom svakako treba kušati. A zašto, saznajte sami.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U zdjelu prosijemo brašno za kolače, zatim prosijemo kukuruzno brašno, kakao u prahu, cimet u prahu, muškatni oraščić, mješavinu začina za medenjake i pjenjačom izmiješamo sastojke.
  2. U zagrijanu visoku tavu stavimo maslac, ulijemo mlijeko, dodamo med i kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo jednoličnu kremu.
  3. Nakon dvije, tri minute kuhanja kremu ulijemo u zdjelu sa suhom smjesom i dobro izmiješamo sastojke.
  4. Dobiveno tijesto premjestimo na dasku, oblikujemo ga u kuglu, malo spljoštimo, prekrijemo papirom za pečenje, kako se ne bi ljepilo za valjak i razvaljamo na debljinu 5 milimetara.
  5. Zatim maknemo papir i oblikom srca izrezujemo tijesto. Višak tijesta maknemo, a dobivene oblike premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, te ih stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 15-ak minuta.
  6. Za to vrijeme bijelu čokoladu rastopimo na pari.
  7. Pečene medenjake ostavimo da se malo ohlade, zatim svaki medenjak do pola uronimo u rastopljenu čokoladu, stavimo ih na rešetku da se ocijede i da se čokolada stvrdne, posipamo ih s malo mješavine začina za medenjake i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 53
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Facebookgoogle_plustwitterpinterestmail
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: